08.09.2016 - 12:55
|
Actualització: 08.09.2016 - 14:55
Amb la reforma parcial de l’Hospital d’Ontinyent, que afecta el servei d’urgències, es torna a posar de manifest la forma que té la Generalitat de gestionar els recursos humans i tècnics, amb la complaença de l’ajuntament de dilapidar fons públics.
Aquesta reforma, amb una despesa de 450.705 euros, s’ha aprovat malgrat la promesa d’iniciar la construcció del nou hospital en un termini de dos anys. El que no aporta seguretat en aquest projecte és quina empresa privada gestionarà la reforma, i com prioritza el batle la gestió del servei públic, invertint una suma de diners considerable en una construcció prevista per a dos anys, això si és certa la promesa d’iniciar la construcció del nou hospital comarcal. Novament ens trobem davant una mesura que suposa un llavat de cara però que no garanteix ni la utilitat ni l’eficiència d’aquest espai.
Amb tot, cal parar atenció al refús de la proposta del Pacte per la Sanitat Pública d’Ontinyent, que al 2009 s’impulsà per tal d’allunyar l’ús partidista i polític de la gestió de l’hospital, i per facilitar la participació d’associacions i entitats locals a nivell social. EU, en el ple municipal en què es parlà de l’aprovació de crèdit per a la compra dels nous terrenys de l’hospital va exigir que en la construcció del centre es tingués en compte la participació de la ciutadania, mitjançant entre altres mesures la convocatòria del Pacte per la Sanitat, deixant de banda mentides i falses promeses de l’etapa del PP.
La suspensió del servei de Pediatria, i per tant de l’àrea de maternitat durant el mes d’agost, és un clar exemple de la manca de recursos, de gestió i previsió d’un servei bàsic com és el sanitari. Per l’absència de sanitaris especialitzats en Pediatria i per no haverestat capaços de cobrir les baixes de personal que s’han produït en aquest servei, les pacients eren ateses sols per urgència. L’Hospital de manera subtil, ‘recomana’ que les dones que necessiten rebre atenció sanitària es desplacen a Xàtiva o Alcoi.