Una jornada plantejarà a Carrícola possibles solucions al perill de despoblament de l’interior valencià

VilaWeb
Redacció
06.12.2017 - 18:02
Actualització: 06.12.2017 - 19:02

La Càtedra de Cultura Territorial Valenciana i el Vice-rectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València han organitzat les jornades Oportunitats de Desenvolupament Territorial a les Àrees de Despoblament, en col·laboració amb els ajuntament de Montserrat i de Carrícola, els dies 18 i 19 de desembre vinents. Carrícola acollirà la segona, a les Escoles Velles, a partir de les 17.00.

La jornada vol ‘posar de relleu el despoblament que pateixen nombroses àrees de l’interior del nostre territori’, amb la intenció de no només d’exposar les amenaces i debilitats que planen sobre les localitats d’interior, sinó també de ‘constituir-se com un espai de referència per a l’anàlisi, la investigació i la difusió de les possibles solucions al despoblament d’aquestes àrees’.

D’altra banda, des de l’organització plantegen la iniciativa com un servei a la societat valenciana ‘que faça de vincle entre el món acadèmic, el polític de la presa de decisions i els ciutadans’, amb la voluntat de polititzar de la societat, i contribuir a explorar les opcions ‘d’un nou model territorial i de desenvolupament per al futur dels valencians, propi, original, just, eficaç, eficient i sostenible’.

La jornada l’obriran, a les 17.00, Josep V. Boira (Secretari d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat), Susana Cháfer (batlessa de Carrícola), Jorge Hermosilla (vice-rector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València), i Joaquín Farinós (director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana).

Des d’aquest enllaç es poden fer les inscripcions per assistir a la jornada, d’accés lliure.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any