La Generalitat ha llançat la pàgina infocoronavirus.gva.es per a donar consells, recomanacions i instruccions sobre les diferents situacions originades pel coronavirus. El portal abasta informació dirigida a malalts, aïllats a casa, amb treball per compte propi o alié i a empresaris.

La web, impulsada per la Presidència de la Generalitat amb l’objectiu de centralitzar tota la informació relativa a aquesta malaltia i als seus efectes col·laterals, enllaça amb totes les pàgines que cada conselleria ha creat per a informar del coronavirus i que anirà alimentant en els pròxims dies, segons ha explicat l’administració en un comunicat.

La part central de la pàgina s’articula al voltant de tres àrees: la sanitària, la relativa al confinament a casa i la relacionada amb el món del treball i l’empresa. La primera àrea agrupa tres situacions: si tens símptomes; si convius amb una persona afectada o si pertanys a un grup vulnerable o de risc.

La segona àrea d’informació atén tres situacions més de caràcter més domèstic: si estàs a casa en aïllament; si estàs tot sol o eres major, o si tens por o ansietat per la nova situació.

En el tercer bloc d’informació, més centrat en l’àmbit laboral i empresarial, es donen consells en funció de tres situacions més: si tens un negoci; si has de fer teletreball; si eres assalariat.

Entre alguns dels consells que recull la nova web figuren els següents: ‘Què he de fer si tinc símptomes?’, ‘com es transmet el nou coronavirus?’, ‘què puc fer per a protegir-me?’.

A més, també s’inclouen recomanacions de neteja i es respon a qüestions com les indicacions i precaucions que cal tindre en compte si s’ha de visitar una persona de risc.

Igualment, el portal ofereix consells per a mantenir una bona forma física i mental si s’està en quarantena, així com recomanacions per a gestionar la por o l’ansietat, o sobre com actuar amb els xiquets, a més de sobre els recursos educatius per a població infantil i adolescent o consells per a mantenir una bona forma física i mental si s’està a casa.

Altres qüestions que s’expliquen són la situació en la qual es troben les sol·licituds d’ajudes empresarials oferides per la Generalitat i mesures preventives que han d’adoptar les empreses si estan obertes.

També respon a preguntes com si les empreses poden substituir treballadors que estiguen en quarantena, o si té l’empleat l’obligació d’avisar l’empresa si aprecia risc d’estar contagiat. També incorpora pautes senzilles per a la implantació del teletreball.

La web destaca, en lloc preeminent, el telèfon d’informació de la Generalitat per a les persones que tinguen una consulta sobre el coronavirus, el 900 300 555. També enllaça directament amb l’Autotest del Coronavirus habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A més, la web també incorpora les notícies de la Generalitat relatives al coronavirus, així com els tuits d’última hora sobre la malaltia, amb la intenció de fer arribar la informació de la manera més directa davant de la informació falsa que, en alguns casos, circula per la xarxa.

La nova web permet, així mateix, descarregar-se fitxes amb recomanacions i preguntes freqüents, així com una altra informació útil i d’interés públic per a la ciutadania valenciana. D’altra banda, anirà incorporant nous continguts a mesura que avance la situació extraordinària que ha creat el coronavirus.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Coronavirus 2019: Què ha passat avui? El report diari de VilaWeb