La UV i la Diputació de València impulsen uns premis a l’emprenedoria innovadora en municipis en risc de despoblació

Destinats a estudiants de batxillerat i cicles formatius

VilaWeb
Redacció / EP
11.06.2022 - 13:34
Actualització: 11.06.2022 - 14:06

La Universitat de València (UV), en col·laboració amb la Diputació de València, ha convocat la primera edició dels Premis a la Millor idea d’emprenedoria innovadora per a municipis rurals i/o en risc de despoblació, per a donar valor als treballs fets per estudiants de batxillerat i cicles formatius de la demarcació de València en relació amb l’entorn rural. Els alumnes han d’estar matriculats durant el curs 2021-2022 en un centre oficial i haver presentat la candidatura.

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, ha destacat que “iniciatives d’aquest tipus pretenen incentivar l’arrelament de la joventut al seu territori, animant-los a plantejar iniciatives que fixen la població en l’entorn rural mitjançant idees innovadores i sostenibles que generen ocupació i riquesa”.

La convocatòria permet de presentar candidatures individuals o en grups de fins a tres estudiants, amb independència del curs, nivell o tipus de formació, sempre sota la tutela d’un professor que tutoritzarà el projecte.

Els premis pretenen demostrar a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius que començar una activitat econòmica en el medi rural és possible, i també optar per residir en municipis en risc de despoblació.

Les sol·licituds de participació en la convocatòria de premis s’han d’enviar a l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, i hauran de presentar-se a través de la seu electrònica de la Universitat de València fins al 31 de juliol vinent.

Cada candidatura haurà de presentar un resum de la idea, tot explicant a quina mena d’iniciativa o petita empresa innovadora es refereix, les necessitats o demandes que planteja cobrir, les tecnologies a utilitzar, i el grau de presència física en el territori que implicaria i la interacció prevista amb altres agents públics i privats.

Avaluació de les candidatures

L’avaluació de les candidatures la farà una comissió mixta que actuarà com a jurat, formada per quatre integrants entre els quals hi haurà dos membres de l’Institut Interuniversitari de la UV i dos de la Diputació.

Les bases preveuen un primer premi de 1.000 euros per als alumnes participants i 400 euros per al docent responsable; el segon premi  serà de 500 i 200 euros, i el tercer de 300 euros i 100 respectivament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes