Els afiliats a Joves PV-Compromís, l’organització juvenil del Bloc i de Gent de Compromís, van triar dissabte amb un 78% dels vots la candidatura ‘Impulsa’, encapçalada per Francesc Roig, qui serà el secretari general de l’organització durant els dos anys vinents.

La votació s’ha celebrat en el marc del II Congrés Nacional de l’organització juvenil del Bloc i Gent de Compromís, en el qual es van elegir Vicent Pons (l’Olleria) i Maria Mora (Agullent) per al Consell Nacional del Bloc, i Tono Calabuig (Ontinyent) com a membre del Consell General de Compromís. A més, Vicent Pons, qui formava part de la coordinadora nacional anterior, ara ha estat elegit per a la comissió de Transparència I Garanties de la formació juvenil.

Nou secretari general
Francesc Roig (Orba, la Marina Alta, 1992) participa en moviments socials des de jove i és soci de diverses ONG. Graduat en Treball Social i Cooperació Internacional, ha treballat en l’àmbit de la igualtat a Bolívia, i és professor associat en el Màster en Cooperació de la Universitat de València.

Roig explicà davant els dirigents i centenars de militants de l’organització, que la voluntat de l’equip que lidera és ‘seguir fent de Joves PV i de Compromís l’eina política al servei dels valencians’.

Així mateix, el jove ha felicitat els assistents pel desenvolupament del congrés, en un debat que ha qualificat d’exemplar, i ha destacat la voluntat de ‘treballar per aturar el radicalisme de l’extrema dreta a l’estat espanyol’.

A la votació h van assistir la coordinadora general del Bloc, l’olleriana Àgueda Micó; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà; i la vice-presidenta de la Diputació de València, M. Josep Amigó, entre més personalitats.

Micó va manifestar ‘l’orgull d’un equip preparat per als reptes del futur de l’organització, encarant una de les campanyes electorals més importants de la història del valencianisme polític’.