La Conselleria de Sanitat ha implantat en tots els hospitals de la xarxa pública la infraestructura perquè els pacients i els familiars i acompanyants puguen usar un servei de wifi lliure per a accedir a internet a través de la xarxa WIFI-SANITAT.

La iniciativa forma part del pla d’humanització que duu a terme el departament per a oferir més confort, tant a pacients com a professionals, als centres públics sanitaris, com ha destacat la titular de Sanitat, Ana Barceló.

La infraestructura física que forma la xarxa corporativa sense fil és única en cada hospital i es gestiona de manera centralitzada, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Sanitat ha reservat una amplada de banda per a ús exclusivament professional per part del personal sanitari, per a les anotacions en la història clínica o la dispensació de medicaments. D’aquesta manera, l’objectiu és que sempre estiga garantida la seguretat de l’accés a les dades clíniques per als treballadors que el necessiten, a més de preservar la confidencialitat de la informació.

Per a l’ús de pacients i acompanyants es reserva una altra amplada de banda per a navegació lliure no tutelada. El desplegament s’ha fet en les àrees d’atenció, per la qual cosa tenen rellevància les d’hospitalització pediàtrica i les d’hospital de dia, on s’atén pacients que reben tractaments oncològics o hemodiàlisis.

Aquestes persones ‘podran veure alleujada l’espera’ mentre reben el tractament terapèutic gràcies a l’ús gratuït d’internet. El servei també està disponible en les àrees d’Urgències, consultes externes i hospitalització.

Aquest wifi lliure no afecta l’ús que els professionals sanitaris requereixen de la infraestructura de xarxa per a ús clínic. Per a garantir-ho, hi haurà paràmetres que facen desconnexions automàtiques dels dispositius dels usuaris davant períodes prolongats de no utilització.

Aquest mes es posarà als hospitals els cartells indicatius de les condicions d’ús de la xarxa i les contrasenyes per accedir al servei. Tindrà unes característiques anàlogues a les que s’ofereixen en altres espais públics com els aeroports.

El projecte completa l’oferta d’entreteniment a la disposició dels pacients, després que es posara en marxa el servei de televisió gratuït als hospitals. Amb tots dos serveis, Sanitat vol oferir als usuaris del sistema públic ‘un entorn més amigable’ mentre són atesos.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.