Ximo Puig compleix la paraula amb Ontinyent

  • «En la legislatura present veurem a Ontinyent anuncis d'inversions, infraestructures, projectes i programes com si els ideara o finançara el mateix Ajuntament. Res més lluny de la realitat. S’apropien de la gestió d’altres.»

Jaime Peris
22.12.2019 - 16:49
Actualització: 22.12.2019 - 17:49
VilaWeb

Governar és, entre moltes altres qüestions de responsabilitat, complir la paraula donada. Així ho ha fet i ho demostra, un cop més, el govern de Ximo Puig.  Dijous passat, 19 de desembre, es van aprovar els pressupostos de 2020 de la Generalitat Valenciana.

Ontinyent es mereix un govern socialista, a València i a Madrid,  que garantisca les inversions que necessita la ciutat. Els pressupostos de la  Generalitat Valenciana contemplen inversions a Ontinyent per import d’11,2 milions d’euros per a l’exercici de 2020. En concret, el govern del  Botànic que presideix Ximo Puig ha aprovat uns pressupostos que assignen partides importants per a avançar en l’execució de l’hospital nou, la millora al centre històric del barri de la Vila, el Pla Edificant, o poder licitar la redacció del projecte del nou Palau de Justícia. Històricament, es tracta del pressupost del Consell que més inverteix a Ontinyent.

A més, el president es va comprometre a destinar els euros necessaris perquè la rehabilitació del Museu del Tèxtil continue en 2020. Després de la reunió mantinguda amb els representants d’ATEVAL al Palau de la Generalitat, Ximo Puig va garantir la rehabilitació d’aquesta infraestructura. Els polítics estem per a aportar solucions. La decisió del president de la Generalitat desbloquejava el retard en l’execució de les obres de la primera fase del Museu Tèxtil. Esperem que en el 2020 no es tornen a posar en perill les obres d’aquesta primera fase. Cal agrair als empresaris la implicació i l’empenta.

En els esdeveniments recents, com la DANA, tant els representants del Consell de la Generalitat Valenciana, com de la Diputació de València, així com els representants del govern central, van estar a l’altura amb Ontinyent. Demostraren, una vegada més, que la prioritat dels governs socialistes sempre són les persones, amb independència d’on viuen o d’on vénen i de qualsevol altra situació.

D’altra banda, des del govern de Madrid, presidit per Pedro Sánchez, amb José Luis Ábalos com a Ministre de Foment, s’ha aprovat per a 2020 la subvenció que s’afegirà a la inversió de la Generalitat per a posar en marxa un nou programa de Rehabilitació Urbana a Ontinyent.

Es tracta, per tant, d’una gestió de governs presidits per socialistes a la Generalitat, a la Diputació de València i al govern d’Espanya, a més de Fons Europeus, que han suposat l’ingrés d’1,3 milions d’euros per a benefici de la ciutadania ontinyentina.

Ontinyent i el seu patrimoni no poden deixar passar aquestes i altres inversions, incloses en l’1,5% Cultural, que depenen del Ministeri de Foment, i que permetran la recuperació de la muralla medieval i millorar l’accés a la Vila. És evident que quan les administracions parlen, dialoguen i col·laboren, es poden tirar endavant projectes tan importants per a la cultura i el patrimoni com aquests.

Aquesta conjunció de governs socialistes a València i a Madrid servirà per a reforçar el projecte de país inclusiu i social que els socialistes, allà on estem, sempre hem defensat. Ontinyent eixirà guanyant.

Els alts càrrecs que Ontinyent ha exportat a aquest govern de la Generalitat en aquesta legislatura, encapçalats per Rebeca Torró -com a secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Comerç i Consum- aporten la seua visió ontinyentina a la política del govern de la Generalitat per als anys vinents. Estic convençut que, a més, aportaran la visió necessària de les mancances i les oportunitats dels ciutadans d’Ontinyent. En aquest sentit, també cal esmentar Rafael Beneyo o Fran Quesada.

Cal recordar que el govern de la Generalitat representa quasi cinc milions de valencianes i valencians, entre els quals es troba la ciutadania d’Ontinyent. Això sembla no importar a l’actual equip de govern de la ciutat. S’obstinen a ocultar als ontinyentins que exerceixen les seues funcions en el consell de la Generalitat. Ni es dignen a reconéixer-los ni, per exemple, a respectar l’ordre de precedència que estableix la normativa vigent. Lamentablement, ja no ens estranya que incomplisquen el protocol o siguen deslleials institucionalment quan no els interessa.

En la legislatura present veurem a Ontinyent anuncis d’inversions, infraestructures, projectes i programes com si els ideara o finançara el mateix Ajuntament. Res més lluny de la realitat. S’apropien de la gestió d’altres. És el tarannà integrador i de visió de vertebració del territori del govern de la Generalitat, de la Diputació de València i del govern central, presidits respectivament pels socialistes Ximo Puig, Toni Gaspar o Pedro Sánchez, que complirà amb la  paraula donada a Ontinyent.

Mentrestant, per desgràcia per a la ciutadania, l’actual govern municipal marca el camí de l’aïllament, de la confrontació o de la intolerància. Més pendents dels processos judicials, com un àrbitre de futbol pendent del VAR, que de resoldre problemes o de planificar l’Ontinyent del futur. És una autèntica llàstima, tots n’eixim perdent. A més, fan recaure en la ciutadania una angoixa innecessària, pendents de problemes derivats de les seues ‘males praxis’, que els ha portats a un camí sense retorn.

Esperarem a conèixer els números de l’equip de la Vall ens Uneix, però haurien de començar a aplicar allò que ells mateixos reclamen: diàleg amb tots els grups polítics i capacitat negociadora. De no ser així, si els pressupostos no són realistes i amb la visió de futur que la ciutat d’Ontinyent necessita, caldrà tornar a recordar que la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el Govern d’Espanya no s’obliden d’Ontinyent. Seguim treballant per l’Ontinyent que estimem.

Jaime Peris · Secretari d’Organització PSPV-PSOE d’Ontinyent

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any