El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha derrotat clarament el batle de Burjassot, Rafa García, en les primàries a la secretaria general del partit d’aquest diumenge. Puig confirma, d’aquesta manera, una victòria que ja s’albirava quan va presentar els 8.120 avals, gairebé el doble que García (4.600).

Puig ha obtingut el 56,7% dels vots (7.372) i García el 42,4% (5.509). La participació ha estat del 71,2% amb poc més de 13.000 vots. En total, 18.276 militants socialistes podien exercir el seu dret de vot. Ximo Puig serà confirmat com a secretari general en el tretzè congrés del PSPV, que es farà entre el 28 i el 30 de juliol a Elx.

A la Vall d’Albaida, els resultats definitius també donen la victòria a Ximo Puig, amb 125 vots davant els 84 que ha aconseguit Rafa Garcia. Puig s’ha imposat a totes les meses de la comarca, a excepció de les situades a Aielo de Malferit, Albaida i Benigànim, on ha guanyat Garcia. A Llutxent s’ha donat un empat a sis vots, i hi ha hagut dos vots en blanc

Les primàries eren molt marcades pel posicionament de Pedro Sánchez i de la nova direcció del PSOE, que apostava clarament per García. La candidatura de García ha estat interpretada com una resposta de Sánchez al suport de Puig a Susana Díaz durant les primàries a la secretaria general del PSOE.

· La nit en què Ximo Puig va vèncer Pedro Sánchez Crònica de Núria Cadenes

· El PSPV i el País Valencià, en una cruïlla determinant Editorial de Vicent Partal

· Més informació: Ximo Puig derrota Rafa García i revalida la secretaria general del PSPV

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]