Les escoles infantils d’Ontinyent volem expressar la nostra humil opinió davant les notícies dels últims dies que ens afecten, i no poc, quant al nostre futur laboral i personal i que afecten de manera radical l’educació dels xiquets i xiquetes de 2 anys.

Hem començat un nou curs amb molta energia i moltes ganes de continuar treballant amb el nostre alumnat de 0 a 3 anys. La nostra professió, que tant ens agrada i que fem amb tanta vocació, fa un servei social importantíssim des de l’època de la industrialització, assegurant la conciliació laboral i familiar de milions de families.

Però als dos dies de començar este curs nou, eixe bon sabor de boca se’ns ha fet agre. De sobte, el nou govern de la Conselleria d’Educació vol implantar aules de 2 anys a les escoles públiques i, de moment, la primera aula pilot al CEIP Bonavista i al CEIP Vicent Gironés. Esperàvem mesures que ens ajudaren a continuar per una línia educativa de qualitat, i han fet el mateix que el Ministre Wert a nivell estatal: sense diàleg, sense consensuar, imposant mesures que afecten aquells i aquelles que més estimem, els nostres fills, el futur d’este País.

La idea de la gratuïtat del primer cicle d’infantil ens agrada molt, però ben feta, amb projecte, amb futur i personal qualificat que no es forme en dos dies en un curset ràpid. En primer lloc, es poden tenir amb compte les instal·lacions i el personal (mestres i tècnics en Educació Infantil) de les escoles infantils concertades i les no concertades que duem funcionant molts anys i hem demostrat, any rere any, que fem un servei educatiu i assistencial de molt bona qualitat i molt, molt positiu per a les famílies. És impensable ‘aparcar’ en aules no preparades xiquets tan menuts, en espais no adaptats a les seues necessitats emocionals i físiques.

Ja duem molts anys lluitant perquè es tinga en compte el cicle 0-3 anys i hem aconseguit dignificar aquesta etapa i fer els més menuts FELIÇOS a l’escola. Que quan els fonaments són bons, l’estructura és ferma i resistent. Que quan es viu la primera experiència escolar amb tanta il·lusió i positivisme com ho fan els nostres alumnes cada curs, això crea unes arrels que afavoreixen el continu aprenentatge dels nostres xiquets.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, resulta molt dur de fer funcionar una escola infantil sense cap ajuda, sols amb obligacions quant a pagaments (salaris, cotitzacions, declaracions, assegurances, material escolar, manteniment de les instal·lacions…). Les mensualitats que han de pagar les famílies per una escola infantil a Ontinyent són ridícules en comparació amb les d’altres indrets; açò sols ens permet un model ‘d’autoocupació’, no és en cap cas un ‘negoci’. No trobarà l’administració un servei públic de qualitat més econòmic que el que oferim des de les escoles infantils d’Ontinyent.

Esperàvem del nou govern canvis, bons canvis. Però no que deixaren sense treball milers de mestres i tècnics en educació infantil, qualificats i amb molta experiència, que per motius diversos no hem pogut o volgut optar a un lloc dins el món educatiu públic, però que estem preparadíssims i tenim els espais adequats per continuar amb el cicle de 0-3 anys, i és a nosaltres a qui heu de subvencionar, perquè a les famílies no els supose un gran esforç econòmic dur els fills a l’escola infantil 0-3 anys (concertada o no).

Des de les escoles infantils d’Ontinyent demanem participar en el procés que ara enceta la Conselleria i que tant ens afecta.

Considerem que som nosaltres, les nostres instal·lacions i la nostra experiència els més adequats per oferir el servei que ara vol assumir la Conselleria; per tant demanem participar en el procés de decisió i que es compte amb nosaltres per completar-lo.

Considerem convenient la gratuïtat del servei; no considerem adequades les formes.  

Amb ganes de dialogar i arribar a bon port…

Escoles infantils Rialles, Koda, Barrufets, L’Escoleta del Llombo, Menuts Menudets i Tralarà.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.