L’actualització del cost del rebut de l’aigua de Castelló de Rugat, publicada pel DOGV el 3 de setembre passat, ha estat una decisió unliateral d’EGEVASA, segons ha explicat a VilaWeb el batle de la localitat, Antonio Esquinas.

L’empresa tenia el dret d’augmentar el preu del subministrament i del clavegueram una vegada passats tres anys de l’actualització anterior, i té potestat de fer-ho de manera automàtica sempre que l’increment no supere el de l’IPC. I això és el que ha fet, tal com ha expressat el batle, qui ha lamentat que EGEVASA haja pres aquesta decisió.

L’empresa havia proposat a l’Ajuntament de pujar els preus d’acord amb l’IPC, una sol·licitud que no es va arribar a votar en el ple municipal. La manca d’un acord plenari és el que havia remarcat Compromís per a considerar la publicació dels preus nous en el DOGV com una ‘possible irregularitat’. Segons ha afirmat Antonio Esquinas, l’acord hauria estat indispensable si l’increment haguera superat l’IPC, però en aquest cas l’empresa tenia la potestat d’actuar unilateralment, ‘i lamentablement ho ha fet.’

Notícia relacionada: El DOGV publica un augment ‘irregular’ del preu de l’aigua a Castelló de Rugat, segons Compromís

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb