Els mal perdedors

Rafael Benavent
28.06.2016 - 17:24
Actualització: 28.06.2016 - 19:24
VilaWeb

Diuen que el poble és savi. I que en cas de conteses electorals fa d’àrbitre. Qui qüestionarà els resultats dun partit ja jugat amb totes les regles? Doncs sí! Sempre n’hi ha, de mal perdedors.                                                                                               

Hui mateix, he parat el cotxe en un semàfor, sorprés en veure un amic que passava i que, visiblement desencaixat, se m’ha acostat a la finestreta. Quasi instantàniament i alhora ens hem ‘felicitat’: llarga vida al PP!emulant la velleta del conte daquell reialme saludant el déspota del seu senyor sempre que passava.

Ell ha continuat: Amb tantes coses com han passat, ara sí que veig que en tenim per a 2030 anys mésNo sé… I a la pròxima, majoria absoluta, segur! I a veure qui ens trau daquesta irredent submissió mai més! I parlava i parlavaRabiós, indignat. És que han guanyat augmentant els vots sense fer res.

-‘Sense fer res? Sí li dic-, i molt que han fet.

-‘Tens raó; i tant com han fet! Precisament per això. I ací ho tens’. I em desgrana tota una lletania de qualificatius amb més raó que un sant. Això sí, amb la més absoluta transversalitat social valenciana (que no diré per si un tal ‘Marceloque va solt per arreu sentera, pren nota i ho fa servir).

Doncs, sí. El meu amic i jo (ja sabeu, cada ovella ) som dels mal perdedors. Dels que ens queixem que el partitl’han manipulat. Que els guanyadors, més que no haver fet cap mèrit per guanyar, han practicat joc brut, brutíssim, saltant-se totes les regles, però ‘l’àrbitreels ho ha tolerat TOT. Sentant tan mal precedent que ja no sabem on són els seus límits de cara a un futur, ni si en tenen.

I gratant-nos mútuament la picor, hem fet memòria recordant el poema daquell gosset sempre maltractat pel seu amo que en la última pallisa, atansant-se-li, sense gemegar, es mor davant seu llepant-li els peus.

Després, un poc ja més asserenats, hem convingut a felicitar-los i demanar-los que es facen una selfi lluint el trofeu, lorgull valencià amb tots els seus èxits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any