La Generalitat rebaixa de nou els requisits per a instal·lar caixers en zones poc poblades

  • Suprimeix l'obligatorietat de la presencialitat en l'assessorament financer i la d'assumir els costos d'adaptació dels locals on s'instal·len, entre més modificacions

VilaWeb
Redacció / EP
29.01.2021 - 15:42
Actualització: 29.01.2021 - 16:42

La Generalitat ha reduït diversos requisits d’accés a les subvencions per a instal·lar caixers automàtics en municipis xicotets que no en tenen. En un decret de modificació del que publicava les bases per a aquestes ajudes, se n’han eliminat alguns punts com ara la necessitat d’un servei presencial d’assessorament financer.

El govern defensa aquesta línia com una de les seues accions contra el despoblament de l’interior, encetada fa quasi tres anys, dins l’Agenda Valenciana Antidespoblament, però encara sense aplicar.

L’estiu passat ja va refer els plecs per a la concessió d’ajudes a la instal·lació d’aquests caixers per a ‘adaptar-ne les condicions a la crisi de la covid-19’, i vist que no s’hi havia interessat cap entitat bancària. A la nostra comarca, el pla pot beneficiar Benicolet, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Montitxelvo, el Palomar, Pinet i Salem.

Els canvis s’han introduït ara, segons el decret, per a corregir ‘algunes característiques tècniques dels caixers que restringeixen i fins i tot impossibiliten que algunes entitats puguen participar en la convocatòria, ja que els caixers automàtics que tenen homologats i instal·lats a les respectives xarxes i oficines no compleixen de manera estricta totes i cadascuna de les característiques previstes’.

Entre les modificacions, destaca la substitució del requisit d’un ‘servei d’assistència financera permanent’ i presencial pel d’un ‘servei d’assessorament financer’ sense especificar-ne la presencialitat.

Les entitats tampoc hauran d’assumir els costos d’adaptació dels locals, en cas que foren necessaris, i els caixers hauran de ser ‘similars als que instal·la normalment’ a la seua xarxa. També s’eliminen els requisits del lector de llibretes i de la possibilitat de fer transferències nacionals.

D’altra banda, s’obri la porta a optar-hi entitats no bancàries, que estiguen especialitzades en mitjans de pagaments que disposen d’autorització del Banc d’Espanya per a la instal·lació, gestió i explotació de caixers automàtics. Hauran d’acreditar la solvència tècnica amb un mínim de quatre anys d’experiència en aquesta mena d’activitats i comptar amb una xarxa mínima instal·lada a 500 caixers a tot l’estat.

També ha variat la valoració: la memòria sumarà cinc punts més, i es rebaixa la del servei d’atenció personalitzada, que passa de cinc a quatre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any