Les crítiques que la Junta Directiva de l’Associació Veïnal El Llombo va fer sobre el que consideren una organització horària desastrosa del Centre Cívic del barri arribaran al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent, però no pel contingut, sinó per la forma.

El grup municipal de La Vall Ens Uneix ha presentat una moció perquè el ple done suport a la persona “atacada” en l’article publicat per l’associació i al departament municipal de Serveis Socials del qual depén. En el debat no es plantejarà, si més no pel text presentat al ple, cap de les crítiques de l’entitat veïnal al govern local, sinó la consideració de falta de respecte envers l’ordenança del centre a què es fa referència en l’escrit ben poc afortunat, en un tema delicat, publicat a la revista de l’associació.

L’últim número de la revista publica un article signat per la junta directiva en què assegura que l’horari establert en la reobertura del centre social després de les restriccions anticovid no té cap ni peus, i que els responsables municipals no informen de manera adient el conserge -atenent les seues necessitats personals- de les activitats que s’hi fan i de les tasques a realitzar en cada cas.

Les referències a la diversitat funcional intel·lectual de l’ordenança van causar la resposta del departament dels Serveis Socials, amb un text molt crític amb la directiva del Llombo en què defensava la seua capacitat de treball i d’aprenentatge. També lamentava que se l’haguera cessat en el seu lloc, un fet que considerava “discriminatori i molt precipitat”.

A causa de la polèmica, l’ajuntament va decidir de canviar-lo de lloc de treball a un altre centre de Sant Josep. L’associació encara va insistir amb una nova crítica des de les xarxes socials sobre la “desatenció” que diu que es pateix al barri.

La moció ara presentada, que té l’aprovació assegurada gràcies a la majoria absoluta de La Vall Ens Uneix, demana que el ple mostre el seu suport al conserge, al departament de Servei Socials i a les accions “que puga emprendre per a defensar l’honorabilitat del seu company”. També reclama una condemna ferma als “atacs” contra un treballador municipal amb diversitat funcional “que és un exemple d’inclusió i de bon fer”, i que la Junta Directiva de l’Associació Veïnal El Llombo demane disculpes públicament i publique íntegrament a la revista el text de la moció.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.