L’Ajuntament d’Ontinyent finançarà nou obres amb el Pla d’Inversions de Diputació

VilaWeb
Redacció
16.09.2015 - 15:14

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà a nou projectes els diners provinents del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València, tal com han explicat en roda de premsa aquest dimecres el batle de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la primera tinent-batle, Rebeca Torró. La partida més important serà la destinada a obres d’urbanització del carrer de Martínez Valls, previstes en el Pla Estratègic d’Actuació Comercial, la qual s’endurà quasibé la meitat del total aportat per l’ens suparcomarcal.

La Diputació de València va aprovar recentment el Pla d’Inversions Sostenibles pel qual posa a disposició dels ajuntaments ajuts econòmics en relació al nombre d’habitants de cada municipi. La capital de la Vall d’Albaida rebrà 1,3 milions d’euros. Aquest dimecres s’ha detallat a quines inversions es destinaran els fons econòmics, decidides de manera urgent per part de l’equip de govern, cosa que la regidora Torró ha justificat per la necessitat d’adjudicació i execució dels treballs en terminis curts. Les obres s’han d’adjudicar abans del 10 de desembre d’enguany i han d’estar executades el 31 d’octubre de 2016 com a molt tard, ha explicat la regidora. Això, ha dit, ‘no ens permet de consensuar els projectes a executar o fer un procés de participació’.

Les inversions s’han triat, doncs, ‘amb projectes ja redactats o la redacció dels quals ens permeta d’adjudicar-los abans que acabe l’any’. La que s’endurà la major partida és la urbanització del carrer de Martínez Valls, en el tram entre Pintor Segrelles i Dos de Maig, amb un pressupost de 600.000 euros. Es destinaran 220.000 euros a les obres dels vestidors del poliesportiu recollides en la campanya ‘Ontinyent Participa’; 150.000 euros a una primera fase d’intervenció en la Casa Barberà per adequar-la com a espai públic i 100.000 euros per a accions d’asfaltat i urbanització de carrers.

L’aportació de Diputació s’aprofitarà per a engegar un Pla de Modernització de l’Administració, dotat amb 100.000 euros, per ‘fer una gestió més eficient’; i s’invertiran 50.000 euros a l’adquisició i adequació d’un espai adjacent a l’Alberg Perú per fer-hi un aparcament.

La resta d’inversions previstes corresponen al projecte Camicleta, inclòs a ‘Ontinyent Participa’, amb 46.200 eiros; a l’adquisició d’immobles en mal estat al carrer del Ravalet per disposar-hi d’espai d’ús públic (40.000 euros); i a completar l’adequació de l’edifici CREC amb la reforma del primer subsòl (40.000 euros) per ubicar-hi la seu de l’associació Comerç IN.

La realització d’aquestes inversions comportaran, segons que ha assegurat el batle de la ciutat, ‘la generació d’uns 50 llocs de treball directes’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any