El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar la setmana passada el conveni autoritzat el mes d’abril passat pel Consell, pel qual la Vice-presidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el consistori col·laboraran en el desenvolupament d’un projecte d’innovació consistent en una oficina d’oficina per a la creació de la futura xarxa d’oficines d’habitatge Xaloc (Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge).

El Consell aprova un conveni amb l’Ajuntament d’Ontinyent per a crear el projecte XALOC de finestra única d’habitatge

L’oficina oferirà un servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, amb informació sobre habitatge, rehabilitació d’edificis, informació sobre tràmits i gestió d’ajudes, i se situarà al Centre de Referència Econòmica de la Ciutat (CREC).

La regidora d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, ha afirmat que l’elecció d’Ontinyent per a l’oficina pilot no “és producte de la casualitat”, sinó resultat de la voluntat del govern local de potenciar “una política d’habitatge centrada en la rehabilitació d’habitatges particulars”.

El conveni, que implicarà una inversió de 69.439 euros per part de la Vice-presidència Segona, estableix les activitats que s’encomanen al consistori i que s’organitzen en cinc unitats de servei: unitat de finestreta única en matèria d’habitatge; rehabilitació d’edificis i regeneració urbana; unitat de gestió de l’hàbitat; unitat de protecció de la tinença de l’habitatge; i unitat d’Observatori Local de l’Habitatge.

L’ajuntament es compromet a mantenir l’oficina, participar en les activitats formatives, de coordinació i en les campanyes informatives que es facen.

El conveni tindrà una vigència de dotze mesos, i tindrà comissions de seguiment formades per tres representants de la Vice-presidència Segona i tres de l’ajuntament.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.