La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-114 la Safor Sud, que permet millorar l’oferta actual de transport de viatgers. Atendrà 33 municipis d’aquesta zona, entre els quals Otos, Salem, Castelló de Rugat, Rugat i Montitxelvo, mitjançant sis línies radials que connectaran amb Gandia utilitzant els eixos viaris CV-60, CV-670, N-332, CV-680 i CV686.

Amb aquesta proposta es crea l’eix Castelló de Rugat-Gandia amb dues variants, una partint des d’Otos i una altra partint des de Salem, amb una expedició d’anada i tornada cadascuna de dilluns a divendres feiners per a cada línia. En total seran dues expedicions d’anada i tornada per als municipis intermedis de Castelló de Rugat, Rugat i Montitxelvo, a més de Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà i Ròtova.

Amb aquesta oferta de servei, tots els municipis afectats per aquesta concessió connectaran directament amb l’Hospital Comarcal Francesc de Borja i l’Estació Intermodal de Gandia, de dilluns a divendres feiners.

Tots els vehicles adscrits al contracte hauran de complir la directiva europea d’accessibilitat i més característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports, hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent.

La setmana passada es va publicar al DOGV el projecte que millora el transport en autobús entre la Vall i Xàtiva.