Fotografia: GlobalStylus

El premi internacional més prestigiós dedicat a les publicacions relacionades amb el món de la gastronomia, els Gourmand Cookbook Awards, torna a fixar-se en l’ontinyentí Xavier Mollà, qui és finalista per a l’any vinent.

Mollà opta al premi a millor fotògraf pel llibre Unánime. Cocina y fotografía, en què reflecteix en 155 instantànies l’estreta relació del cuiner Bernd H. Knöller amb la cuina i amb el respecte pel producte amb fotografies de les seues bases gastronòmiques.

El llibre, a més, està nominat com a finalista als premis a millor xef i a millor llibre en totes les categories.

L’any 2013, Xavier Mollà i Bernd H. Knöller ja van guanyar el premi amb el llibre Ànima mediterrània. A més, en 2016 el llibre Dolços del món a l’escola publicat per l’escola pública Rafael Juan Vidal-La Solana, il·lustrat amb fotografies de Mollà, va ser reconegut amb un tercer premi en la secció Pastes d’aquests guardons.