M. Carmen Agulló

Arxiu
M.
M. Carmen Agulló
11 Articles
25.11.2017

Sospir maragda

«Aquest és el sentit de l'obra de Cari, animar-nos a les dones a trencar amb estereotips, amb silencis, amb pors i a descobrir la força que tenim dins nostre»

10.10.2017

Parlament de Carmen Agulló amb motiu del lliurament dels guardons 9 d'Octubre d'Ontinyent

15.07.2017

Fa 50 anys (I)

«Coincidim en la reivindicació d'aquella pedagogia de la paraula que definiren Paulo Freire, Mario Lodi, Celestin Freinet.... mestres conscients del poder que atorga saber utilitzar les paraules exactes en el moment just»

11.07.2017

D. Lorenzo Milani: I care (i VI)

«Compromís, afecte, transformació personal i social. Tot un programa educatiu intemporal i actual. Un repte per a educadors i polítics. Des de l’escola rural de Barbiana al País Valencià del segle XXI.»

10.07.2017

En el principi era Calenzano: pensar i fer (V)

«Les bases de l’escola de Barbiana es van posar a Calenzano. En aquesta experiència amb adults, Milani intenta arribar més enllà del 20% de fidels catòlics i, evitant l’adoctrinament, ensenyar a pensar tots aquells que hi acudeixen, amb independència de les ideologies polítiques.»

06.07.2017

Caps, mans i cors (IV)

«L’amor té també un sentit més ampli, que és el que ha continuat donant sentit a la vida dels deixebles de Milani: la solidaritat amb qui pateix les injustícies, els marginats; la passió per canviar el món, ser conscients que s’estudia no per tu, sinó per tots, per eixir tots junts d’una situació d’opressió»

02.07.2017

Ciutadans responsables (II)

«Més enllà de la nostàlgia de l’escola de Lorenzo Milani i de la seua pervivència com a experiència pedagògica, cal conservar viu el seu llegat: la formació de ciutadans conscients que pensen per si mateixos i s’impliquen en el canvi social»

02.07.2017

Barbiana: dominar la paraula (III)

«A soles, enmig del no res, en la solitud i la calma de la muntanya s’entén el prodigi d’un home que va aconseguir que els seus alumnes recorregueren quilòmetres, per camins solitaris i intricats, per aprendre a aprendre.»

29.12.2016

Volem la tercera

28.05.2016

«Acabaré dient-vos el mateix que heu de dir als vostres alumnes el darrer dia de classe: ara, a volar!»

Intervenció de la professora M. Carmen Agulló en l'acte de graduació universitària d'Ontinyent